Årets ølhund

Bjørn-Frode Løvlund ble kåret til «Årets ølhund» under årets juleølpremiere i regi av Bryggeri- og drikkevareforeningen torsdag kveld. Årets Ølhund 2022 er en fremmed fugl i norske avisspalter, en representant for en type journalistikk som han dessverre er nesten alene om i dagens medieverden.

Årets Ølhund 2022 er tegnet av Frode Øverli.
Årets Ølhund 2022 er tegnet av Frode Øverli.

Mens avisene flommer over av vin-omtaler, er de faste ølspaltene fraværende. Men journalist Bjørn-Frode Løvlund holder stand med sin ukentlige ølspalte, først i Hamar Arbeiderblad fra 1997, så «Ølspalten» i Østlendingen fra 2012. Denne spalten trykkes i Østlendingens papirutgave hver lørdag, og den kan også leses i Solungavisa hver torsdag. Den publiseres også på nett på ostlendingen.no.

Løvlund har jobbet på Hamar Bryggeri, er medlem av The British Guild of Beer Writers, har besøkt flere bryggerier enn de fleste, og smakt seg gjennom et utall øl både i Norge og i en rekke andre ølland. Årets Ølhund 2022 er en ekte ølhund!

Prisen «Årets ølhund» deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen, og ble første gang delt ut i 1973. Tidligere vinnere er bl.a Rolv Wesenlund, Petter Nome, Odd Børretzen, Trine Skei Grande og Ølportalen.

Reklame

Én kommentar

  1. Inge K Haugen · januar 8

    Veldig fortjent pris til Frode! 🎉 Jeg leser med stor glede hans små fortellinger om både besøk og sine smaksopplevelser hver uke!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s