Når kommer det første bryggeriet på Svalbard?

I dag er det forbudt å produsere alkohol på Svalbard. I statsråd fredag 11. april foreslo regjeringen å oppheve dette forbudet.

– Det er ingen grunn til at det skal være et totalforbud mot å produsere alkohol på Svalbard. Vi vet at det er flere aktører som ønsker å starte brygging av øl på Svalbard, og dette kan være et positivt bidrag til næringsutviklingen der, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Dagens forbud om å produsere alkohol har vært gjeldende siden 1928. De siste årene har aktører både i Longyearbyen og i Barentsburg ønsket å starte produksjon av øl.

18. februar sendte Helse- og omsorgsdepartementet et forskriftsforslag om en bevillingsordning for produksjon av alkoholholdig drikke på Svalbard på høring.

Bevillingsordningen skal erstatte dagens forbud og vil tilsvarer den ordningen vi har på fastlandet. I høringsnotatet foreslås det også at det blir tillatt for privatpersoner å brygge øl og produsere vin til eget bruk på Svalbard (uten bevilling). Dette er også forbudt i dag.

Høringsfrist for forslaget om bevillingsordning er 19. mai. Når Stortinget har behandlet saken, vil opphevingen av lovforbudet kunne iverksettes samtidig med at forskriften om bevillingsordning trer i kraft.

(fra www.regjeringen.no)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s