Alkoholfrie variasjoner – test av alkoholfritt øl

Ølutvalget har virkelig nådd uante høyder i Norge etter hvert.

Gledelig er det å registrere at det også skjer en spennende utvikling når det gjelder alkoholfritt øl. Utvalget blir stadig mer variert, og det er ikke lenger gitt at alkoholfritt øl skal smake som Munkholm eller Clausthaler. Her er et knippe alkoholfrie øl funnet i Vinmonopolets utvalg av alkoholfrie varer:

 

Brewdog: Nanny State

Dette er et mahognibrunt øl med et gulbrunt skum og en overveldende humlearoma. Med en slik aroma er det ingen overraskelse at dette skotske ølet smaker mye. Det er humlebitterheten som dominerer, og dette er et forfriskende og godt øl for dem som liker mye bitterhet i smak og ettersmak.

 

 

Die Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan: Weihenstephaner Alkoholfrei 

Her et oransjeaktig, uklart øl med et hvitt skum, som lukter deilig av banan. Dette tyske ølet har en utsøkt smak med mye fruktighet, både sitrusaktig og bananaktig. Det hele munner ut i en behagelig ettersmak. Et svært godt alkoholfritt hveteøl!

Kulmbacher Brauerei: Kapuziner Weissbier Alkoholfrei

Et oransje, uklart øl med en mild gjærduft. Ølet framstår som mildt og forfriskende. Det har en avstemt smak med en fin fruktighet, en perlende bitterhet og en forsiktig beskhet i ettersmaken. Et leskende og godt øl fra Tyskland.

 

Warsteiner Brauerei: Warsteiner Alkoholfrei

Et lyst, gyllent øl med en aroma, som består av humleduft og vørterduft i skjønn forening. Dette tyske ølet har en lett bitterhet kombinert med en tydelig kornsmak. Et ganske forfriskende øl, for den som vil ha noe pilslignende i glasset.

 

San Miguel: San Miguel 0,0

Dette spanske ølet er lyst og gyllent med et hvitt skum. Det har en lett humleduft og et svakt vørterpreg. Videre har det en mild smak med en lett bitterhet. Det er innslag av vørter både i smak og ettersmak. Et helt ordinært alkoholfritt øl.

 

Hijos de Rivera: Estrella Galicia 0,0

Også et spansk øl. Det er gyllent med et hvitt skum og en ubestemmelig søtlig duft, som kan stamme fra maisen, som er brukt i bryggingen av ølet. Ellers er dette ølet heller trist, for det smaker null og niks. Det er ikke bare fraværet av alkohol som kvalifiserer dette ølet til betegnelsen 0,0!

Reklamer

2 comments

 1. Arve Røys Stranden · juli 23, 2013

  Savnet omtale av Erdinger Alkoholfrei!

  Liker

  • Bjørn-Frode Løvlund · juli 24, 2013

   Slik omtale kan komme senere! Denne testen tok for seg alkoholfritt øl som selges på Vinmonopolet, mens Erdinger Alkoholfrei jo selges i butikk!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s