Øl til 850 kroner flaska

Pris er ingen hindring for dem som virkelig er ute etter spesielt øl. Lørdag ble de to siste flaskene med det skotske ølet Sink the Bismarck (41 prosent!) solgt på Vinmonopolet i Hamar.

I det nye svalrommet på Vinmonopolet i Hamar er det mulig å finne noen svært spesielle og eksklusive øl. For noen uker siden fikk butikken inn seks flasker av Sink the Bismarck, som i en periode var verdens sterkeste øl med sin styrke på 41 volumprosent. Utsalgsprisen på Vinmonopolet var også svært sterk: 850 kroner for en 0,375 liters flaske, noe som gir en literspris på 2.267 kroner. Det var likevel ikke til hinder for at ølet ble utsolgt. Lørdag 12. januar gikk de to siste flaskene, som ble Hedmark til del.

Ølet er brygget av det grensesprengende Brewdog-bryggeriet i Skottland, som 19. januar har offisiell åpning av sitt nye produksjonsanlegg i Ellon rett nord for Aberdeen. Et stort skilt Love Hops and Live the Dream er hengt opp inne i bryggeriet.

Så, er et øl med en styrke på 41 prosent øl? Så vidt jeg har klart å bringe på det rene, er Sink the Bismarck først brygget som øl, og deretter er det frysedestillert, det vil si at vannet er frosset ut av ølet for å øke alkoholinnholdet. Jeg har ikke smakt ølet. Det ble for drøyt å betale 850 kroner. Det er helt uten skum og kullsyre og må drikkes som sprit.

Som nevnt var det en gang verdens sterkeste, men Brewdog selv har brygget sterkere øl etter lanseringen av Sink the Bismarck, og nå er det et annet skotsk bryggeri, Brewmeister, som har rekorden med sitt 65 prosent sterke Armageddon!

3 kommentarer

 1. Christoph · januar 17, 2013

  Søren og. Jeg som tenkte å kjøpe en av de til helgen… You snooze you loose…

  Liker

 2. Student · april 10, 2013

  Eg har smakt den. Er ein IPA som er veldig tjukk og klissete. Absolutt verdt å smaka om ein får moglegheit til det, men eg veit ikkje om eg kjem til å kosta på meg det igjen.

  Liker

 3. Ørjan Vatneberg · mai 4, 2013

  Har også smakt den. Flere uteplasser i Oslo som har den, blant annet Amundsen der det kostet 200 kroner for en 4cl. I den mengden var det godt, ikke bittert, men som Student sier, en tykk IPA med kraftig smak av sjokolade og krydder.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s