Spansk siesta

Nå på nyåret er det godt med en pause fra det tunge og mørke juleølet. Så hvorfor ikke tenke spansk? Det er overraskende mye spansk øl tilgjengelig, spesielt i dagligvarebutikkene, men også på Vinmonopolet. I ukas lille test av lyst, spansk  øl har jeg også tatt med et øl innkjøpt i Spania, nemlig ølet med et tyskklingende navnet Adlerbrau, samt et øl fra Systembolaget i Sverige, Ambar.

Her er resultatet:

  Estrella Galicia: Et veldig godt øl  med god humleduft. Det er fin bitterhet i smak og ettersmak, samtidig som det er bra fylde i dette ølet, som framstår som det beste i testen. På innholdsdeklarasjonen står det at det er brukt mais i bryggingen av ølet, og at det er glutenfritt. Alkoholinnholdet er  4,7 volumprosent, og det er brygget av Hijos de Rivera i La Coruna.


  Ambar: Et øl med duft av korn i aromaen. Ølet har en forholdsvis fyldig og rund smak, men det er nok bitterhet i ølet til at balansen er bra. Ølet har en ettersmak preget av både maltsødme og humlebitterhet. Et godt øl brygget av La Zaragozana i Zaragoza. Alkoholinnholdet er 4,5 volumprosent. Også dette ølet inneholder mais.


  Adlerbrau:
Et øl med en lett humleduft og en lett bitterhet i smaken. Noe sødme er det også i dette ølet, som har en fin avslutning i form av en ettersmak med et lett, bittert preg. Ølet, som er brygget av Cervezas Alhambra i Granada, har et alkoholinnhold på fem volum-prosent, og det er brygget med  innslag av mais.


  San Miguel:
San Miguel er opprinnelig et filippinsk ølmerke, men det er svært så utbredt  i Spania. Ølet lukter av korn. Det er nokså sødmefylt på smak. Først i ettersmaken trer det fram en viss bitterhet. San Miguel har flere bryggerier i Spania. Ølet har et alkoholinnhold på 5,4 volumprosent.


  Estrella Damm:
Dette ølet fra det store bryggeriet Damm i Barcelona har et tydelig humlepreg i aromaen. Det er lett på smak med en forsiktig bitterhet og heller lite sødme. Det er en tendens til syrlighet i ølet, og det er litt kornpreg i ettersmaken. Ølet er brygget både med ris og mais. Alkoholinnholdet er 4,6 volumprosent.


  Daura:
Dette glutenfrie ølet fra Damm i Barcelona, brygget med ris, er et tynt, trist øl med en litt emmen smak. Det er litt bitterhet i etters-maken. Alkoholinnholdet er 5,4 volumprosent.

3 kommentarer

 1. Ole Anders · januar 11, 2013

  Etter varme dager på stranden på Gran Canaria er det godt å slappe av med en iskald øl.

  Når du er litt rundt på barer på Gran Canaria så finner du raskt ut at markedslederen er Tropical Cerveza. Dette er et lokalt øl som har vært brygget på Gran Canaria siden 1923. Det er en lys pilsnerøl med 4.7% alkohol. Smaker friskt i solvarmen.

  Liker

 2. Ronny Svensberget · januar 15, 2013

  Er ikke Cruzcampo tatt med i testen. Ølet som stort sett er enerådende syd for Madrid.

  Liker

 3. Bjørn-Frode Løvlund · januar 15, 2013

  Ikke noe Cruzcampo å få kjøpt her, vet du

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s