Nå har vi testet juleølet i butikken

Denne uken har jeg blindtestet juleøl som er til salgs i dagligvarebutikkene. Atna tok en solid seier….

Her er resultatet:

Atna øl til julemat Et uklart øl med smak av julekrydder, skog og granbar. Det er en deilig bitterhet i ølet, som balanseres fint mot en god sødme. Et funn i butikkhylla!

Aass juleøl Et øl med deilig duft av humle og karamell. Et behagelig øl med smak av brent malt kombinert med god sødme og en fin bitterhet.

Dahls julebrygg Dette ølet har en fin sødme kombinert med en lett bitterhet. Sammen med den behagelige ettersmaken framstår dette som et flott matøl.

Frydenlund juleøl Et øl med god duft av karamell. Det er bra sødme i ølet, samt en bitterhet som henger nokså lenge i. Ikke verst.

Hansa juleøl Et øl med en svak humleduft, bra fylde, grei sødme og ok bitterhet. Brukbart, er konklusjonen.

Ringnes Juleøl Det er en overraskende nøytral aroma på dette ølet, som ellers kan by på en del sødme og litt bitterhet. Alt i alt er dette et ordinært juleøl som flater fort ut.

Tuborg juleøl Et øl med en svak karamellduft. Et juleøl som er ganske greit, siden det ikke er helt fritt for julesødme og en lett bitterhet.

Grans julebrygg Et øl med en merkelig sur duft. Også på smak er ølet litt surt kombinert med en nokså ubehagelig smak av rosin og svisker.

Lade Gaards Brygghus juleøl Et ubalansert øl med en sur og besk smak. Det er noe korn i ettersmaken, men ellers var dette en dårlig ølopplevelse.


Grans juleøl
Dette ølet smaker bare beskt og surt og gir ingen julestemning.

 

Én kommentar

  1. Fred Brenno · desember 12, 2012

    Grans Juleøl fra boks er konge og fortjener ikke terningkast 1. Frydenlund er bland de aller beste i år og vant derfor juleøltest (Nøtterø Drikkeforening/Vikersund Hoppgruppes Juleøltestpanel og Søgne Øl og Vinclub)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s