Den store juleøltesten

Jeg har testet klassisk norsk juleøl, det vil si juleølet på rundt 6,5 volumprosent, som selges på Vinmonopolet. Felles for det klassiske norske juleølet er en mørkebrun farge med rødskjær, samt et gulbrunt skum. Ølene ble testet blindt, altså jeg visste ikke hvilket øl som kom fra hvilket bryggeri da karakteren ble satt.

Her er resultatet:

Dahls Juleøl Et øl med en deilig duft av karamell. Smaken er preget av karamellmalt, uten at ølet blir for søtt. Det er nok bitterhet i ølet til å balansere sødmen. En behagelig, perlende bitterhet kjennetegner ettersmaken. Kjempegodt!

Hansa Julebrygg Et øl med en innbydende juleduft. Et godt balansert øl med deilig sødme og lett bitterhet. Mykt, behagelig og ganske så perfekt.


Berentsens
Julefnugg Et nesten svart øl, men rødskjæret er til stede også her. Ølet lukter av sjokolade og granbar. Smak av kald kaffe og skog, kombinert med mye sødme. Et strengt og komplekst øl med mye bitterhet i ettersmaken.


CB Juleøl
Et øl med lett duft av granbar. På smak er ølet litt stramt og bittert, men sødmen balanserer opp. Dette er et smaksrikt juleøl som utfordrer smaksløkene.

Aass Juleøl Et sødmefylt og godt juleøl med både brente toner, lett bitterhet og god maltsødme, samt en svært så behagelig ettersmak.


Fredrikstad juleøl
Et øl med duft av kvae. Det er et god del sødme i ølet, både i smak og ettersmak, men preget av skog er til stede fra start til slutt.

Hansa Juleøl Et øl med en svak humleduft og hint av karamell. På smak er ølet avrundet med lett sødme og lett bitterhet med et innslag av brent malt.

Borg Juleøl Et søtt, litt dødt øl, som framstår som vel klissete. Ikke særlig imponerende.

Ringnes Juleøl Et øl med en litt sur aroma. Det er søtt innledningsvis, men etter hvert litt surt og med en sterk bitterhet i ettersmaken.
Ikke godt!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s